O idee inovatoare

Ideea care stă la baza sistemului sunCloud îi aparține lui Răzvan Făgăraș, un tânăr de 25 de ani care dorește să contribuie pozitiv la crearea unei alte Românii, în care noua generație să fie interesată să creeze ceva util pentru utilizatori, nu doar profitabil.

„De cele mai multe ori, schimbarea este neprevazută, iar modul în care noi reacționăm este singura putere pe care o deținem. Avem puterea de a acționa înainte ca schimbarea să se producă și să controlăm efectele ei. sunCloud reprezintă exact această putere, de a produce și controla energia pe care o folosești”, spune Răzvan.

De ce este sunCloud inovator? Deoarece combină energia regenerabilă cu soluțiile smart home. Devine astfel mai eficient, scade vizibil costurile și le oferă utilizatorilor control rapid și ușor asupra informațiilor.

Viziunea noastră este centrată pe client. El este cel căruia trebuie să îi oferim un produs valoros și niște pași concreți pe care este nevoie să îi urmeze. Scopul nostru este să regândim rolul clientului de utilități, de la un simplu consumator de energie, la un producător de energie cu putere deplină. Inovația, designul ușor de folosit al aplicației și calitatea tehnologiei utilizate duc la îndeplinirea cu succes a acestui scop.

Educația este crucială în dezvoltarea României. Pentru fiecare megawatt de energie instalată, vom dona un astfel de sistem fotovoltaic unei școli din România. 20% dintre tinerii din mediul rural beneficiază doar de educație primară, iar șansa lor de angajare scade drastic, având impact direct asupra riscului de sărăcie. Prin parteneriatele pe care le vom realiza cu școlile din mediul rural, dorim să le oferim acestor copii energie și acces la internet, pentru șansa la o viață mai bună.